Betekenis ASMR


asmr triggers

Dat gevoel als iemand door je haren gaat en je krijgt kippenvel... 

Herkenbaar? Dat is een voorbeeld van een ASMR ervaring. Het is te beschrijven als een tintelend gevoel, een soort kippenvel in je hoofd, dat begint op je achterhoofd en zich kan uitstrekken langs je nek en rug. De afkorting ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Dit is de Engelse wetenschappelijke term voor een ontspannende reactie die je kan voelen als je bepaalde geluiden hoort, geuren ruikt of aanrakingen voelt. Niet iedereen is even gevoelig voor ASMR en er zijn verschillende vormen. Sommigen ervaren het tintelende gevoel minder dan anderen of zelfs helemaal niet. 

Het verschil tussen ASMR Hoofdmassages en andere massages: 

Elke sessie bestaat uit de unieke combinatie van een hoofdmassage en ASMR triggers. Daarnaast gebruik ik niet alleen standaard massagetechnieken en zijn alle aanrakingen rustig en zacht. In elke sessie is 'gentle hairplay': een soort haarmassage, een terugkerende ASMR trigger. Door klanten omschreven als erg fijn en uniek aan de hoofdmassages. Tevens worden er andere ASMR triggers gebruikt zoals geuren, geluiden en een massagespin. Een ASMR hoofdmassage zorgt voor diepe ontspanning, even alles kunnen loslaten en genieten van het moment. Tevens bevordert het de nachtrust en kan het helpen bij sombere gevoelens, angststoornissen, eenzaamheid en hoofdpijnklachten. Tijdens een sessie ligt de nadruk op de hoofdmassage, waarbij de ASMR triggers een aanvulling zijn.

Als je hoofd ontspant, dan volgt de rest van je lichaam vanzelf!

Ben je benieuwd hoe een sessie verloopt of hoe klanten ASMR Hoofdmassages door Nienke ervaren? Kijk naar de voorbeeld video's op het YouTube kanaal van ASMR Hoofdmassages door Nienke en lees de recensies die verspreid over de website zijn terug te vinden!
En heb je vragen, stel ze gerust. Dit kan via whatsapp, bellen of mailen.


Recensies

Siegrid: "Ik wist het bestaan niet af van ASMR maar Nienke legde het goed uit, waar het voor staat en wat het doet. Ik werd nieuwsgierig en enthousiast naar de behandeling! Eenmaal daar voor de behandeling kwam ik aan in een prachtige en fijne ruimte, helemaal af naar mijn mening. Ik werd van de hoofdmassage rustig en ontspannen en dat is precies wat ik nodig had! Een combinatie van verschillende dingen die precies goed op elkaar afgestemd waren! Even gewoon 50 min. aan niks denken. Ik ga zeker nog vaker komen! Echt een aanrader!"

Britt: "Het was heerlijk, echt wat anders! Ben helemaal zen naar huis gegaan. Nienke neemt de tijd voor je en haar praktijk ziet er netjes en schoon uit. Als je in de praktijk bent word je eigenlijk al helemaal rustig. Zeker een aanrader. De volgende keer boek ik gelijk 2 uur achter elkaar." 

Servah: "Heerlijke hoofdmassage gekregen van Nienke. Fijne sfeer, zeer gezellig en relaxed ingericht met zachte achtergrondmuziek. Ik raad het aan."

Annemarie: "Ken je het gevoel dat je als klein meisje je haar laat borstelen door je moeder? Dat gevoel mocht ik weer even ervaren bij Nienke. Een heerlijke massage van het gezicht, hoofdhuid, nek en schouders. Nienke heeft een mooie en veilige plek gecreëerd, waar ik mij volledig mocht en kon ontspannen."

Demi: "Heerlijk kunnen ontspannen met de ASMR technieken, had ik even nodig."