Home » ASMR

ASMR


Kippenvel bij de kapper?

asmr triggers

Of als iemand je haar borstelt? Dat is een voorbeeld van een ASMR ervaring. Het is te beschrijven als een tintelend gevoel, een soort kippenvel in je hoofd, dat begint op je achterhoofd en zich kan uitstrekken langs je nek en rug. De afkorting ASMR staat voor Autonomous Sensory Meridian Response. Dit is de wetenschappelijke term voor een ontspannende reactie die je kan voelen als je bepaalde geluiden hoort, geuren ruikt of aanrakingen voelt. Niet iedereen is even gevoelig voor ASMR en er zijn verschillende vormen.

Wat kan je verwachten

Een ASMR hoofdmassage zorgt voor diepe ontspanning, even alles kunnen loslaten en genieten van het moment. De aanmaak van endorfine en oxytocine wordt gestimuleerd, wat maakt dat de stress in je lichaam minder wordt en je geluksgevoel stijgt. Tevens bevordert het de nachtrust en kan het helpen bij sombere gevoelens, angststoornissen, eenzaamheid en hoofdpijnklachten. Tijdens een sessie ligt de nadruk op de hoofdmassage, waarbij de ASMR triggers een aanvulling zijn. Veel klanten ervaren een diepe ontspanning. Je hersengolven nemen namelijk af en gaan naar het delta-niveau. Je hersenen ervaren dit niveau als diepe slaap, maar je slaapt niet. Wel ben je even niet zo bewust van de tijd en ruimte, al merk je wel dat je een ASMR Hoofdmassage krijgt. Dit maakt dat je het gevoel krijgt in het hier en het nu te zijn, een moment van pauze, waarbij je binnen 15 minuten steeds dieper wegzakt in de ontspanningsmodus. 

 

Het verschil met andere massages

Elke sessie bestaat uit de unieke combinatie van een hoofdmassage en ASMR triggers. Daarnaast zijn de aanrakingen rustig en zacht. In elke sessie is gentle hairplay: een soort haarmassage, een terugkerende ASMR trigger. Door klanten omschreven als erg fijn en uniek aan de hoofdmassages. Tevens worden er andere ASMR triggers gebruikt zoals geuren, geluiden en een massagespin. Ben je benieuwd hoe sessies verlopen? Kijk dan naar video's op YouTube.